Eskişehir’in
ilk meyhanelerinden, geleneksel meyhane kültürünü sürdürmeyi başaran yegâne
mekân olarak Kör Kâmil’de akademik şikemperverlerin bir süredir başlattığı
harekete dahil oldum. Davetleri ve kabulleri için tüm grup üyelerine teşekkür
ederim.
Kör Kâmil’in, şehir kulüplerinin yaygın olduğu Cumhuriyet’in ilk
dönemlerindekine benzer bir lokal, kulüp havasını sürdürdüğünü söylemek mümkün
olabilir. Kentin önde gelenlerinin, kalburüstü insanların, bürokratların,
doktorların, avukatların gittiği bir meyhane burası. Siyaset, iş, bitmek bilmeyen Türkiye
meseleleri, aşk, ayrılık, keder konuş(l)ur bu meyhanede... Böylesi bir mekân, kimsenin ses tonunu yükseltmediği,
abartılı davranışlarda bulunmadığı seçkin
bir meyhane bırakın Eskişehir’i, Türkiye’de kaç tane kalmıştır ki? Bu nedenle
de meyhane adabının, mey geleneğinin sürdürülebildiği eşsiz bir ortam Kör
Kâmil’de fazlasıyla mevcuttur.
Esnaf lokantalarının dışında müziksiz yeme-içme
mekânının neredeyse olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu nedenle Kör Kâmil
herşeyden önce bu özelliği ile bile bilhassa tercih edilebilecek bir
mekândır.
Mütevazi ama niteliğinden ödün
vermeyen bir meze seçkisi değişmeden her zaman mevcuttur. Fasulye pilaki, kereviz,
tam yağlı koyun sütünden beyaz peynir olmazsa olmazlarından. Özellikle fasulye
pilaki her mevsim bulabileceğiniz alamet-i farikalardan. Şubat ayında başlayıp
hava sıcaklığına göre nisan ayına kadar sınırlı bir zaman diliminde
bulabileceğiniz kelle ise Kör Kamil’in en öne çıkan lezzetlerinden biridir.
Mevsiminde Balıkesir yöresinde yetişmiş kuzuların kellelerini getiren mekânda
kelle yemek istiyorsanız gündüz telefonla arayıp ayırtmanız gerekiyor. Aksi
halde bulmanız mümkün değil.
Yıllardır değişmeyen servis personelinin tamamı
meyhane profesyoneli. Ellerinden geldiğince güleryüzlü ve imkan dahilinde tüm
isteklerinize yanıt verebilen bir esneklikleri var. Mekan dekorasyon açısından
ve mimari açıdan yalın bir yapıya sahiptir. İnsanı ezmeyen, sade bir konfor
arayanlar için içten samimi bir dokusu vardır. Bu nedenle şimdilerde moda olan
abartılı dekorasyon ve mekan tasarımı olan pek çok yeme-içme mekanına göre
gösterişten uzak kalmayı yeğlemek, ancak kaliteyi, lezzeti ve samimiyeti öne
çıkarmak Kör Kamil’in en önemli özelliklerinden biridir. Damak tadı açısından
doyurucu olmayan pek çok yeni yetme mekâna inat fiyat, kalite performansı
açısından meyhaneler arasında tartışmasız en tercih edilesi yer Kör Kamil’dir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder