KÖR KAMİL’DE KELLE
Fiziksel Yapı
Yine Eskişehir , yine meyhane… Bu sefer Eskişehir ve meyhane
denilince ilk akla gelen yer. Akademik Şikemperverler olarak
gurubumuz her zamankinden daha kalabalık. Kör Kamil’i neden tercih ettiğimize gelince
mevsiminde kelle yemek için. Klasik bir meyhane olan Kör Kamil’de meyhane adabına
önem veren, müdavimleri genelde orta yaş ve üstü olan bir yer. Önceleri
bayanların girmede tedirgin oldukları, günümüzde artık önemsenmemekte.
Meyhane tramvay çarşı durağına çok yakın. Ancak ara sokakta
olduğu için kolaylıkla görülmüyor. Ancak kime sorsanız size söyler. Bu durum
müdavimler için hiç sorun değil. Cuma gününün yoğun olacağını düşünerek önceden
rezervasyon yapıp kelle istediğimizi bildirmemiz iyi oldu. Gittiğimizde hava
soğuk olmasına karşın mekanın girişindeki balkon kısmı doluydu. Mekana 30-35
kişinin oturabileceği balkondan girilmekte, içeri girildiğinde soldan üst kat
salona çıkılmakta, merdivenin altında tuvaletler, sağında mutfak var, Mutfakta
yapılan her şeyi görebilecek şekilde açık. Mutfağın karşısında dörder kişilik
masalar var. Masalarda örtüler ve baş tarafında rakı ve su şişelerini ve buz
kovasını koymak için bir servant bulunmakta, bina eski bir bina olması
nedeniyle ahşap tavan ve lambriler dikkat çekiyor. Duvarlarda fazla resim ve
süsleme yok, sade sayılabilir. Renk olarak koyu kahverengi ve vernik boya
ağırlıklı.
Yemekler ve Hizmet
Rezervasyona uygun yerimiz ayrılmıştı. Önceden gelen arkadaşlar
içecek ve meze siparişlerini vermişler ve yavaştan muhabbete girmişlerdi. Kör
Kamille ilgili internette ulaşılabilecek bilgilerde de sıklıkla vurgulandığı
gibi pilaki, enginar, patlıcan salata, haydari
masadaki yerini almıştı. Koyulaşan muhabbetle birlikte Arnavut Ciğeri ve
sonrasında vazgeçilmez kelle geldi, Soğumaması için kellerin iki aşamada
getirilmesini istedik. İlk sunumda kellerin eti ayıklanmış biçimde getirildi.
Daha sonrası için kemikli getirilmesini istedik ve de öyle geldi. Doğrusu
mezelere ve kelleye diyecek yoktu. Tüm grup aynı fikirdeydi.
Hizmet
1936’dan beri hizmet veren bir işletme olan Kör Kamil
müdavimleri için yaşam boyu bir alışkanlık olmasının ardında yatan sırların
neler olduğu bir araştırma konusu olabilir. Canlı müzik yok, masalarda örtü,
çatal bıçak dışında lüks sayılabilecek bir ekipman, mefruşat, ambiyans vs. yok.
Ancak yoğunluk nedeniyle olsa gerek hizmetteki kimi aksamalar dışında
eleştirilecek bir durum yoktu. Daha önce
bir çok kez gittiğim için biliyorum.
Çoğu zaman daha siz istemeden, bazen farkına varmadan masadaki eksikler
tamamlanır ve bir sonraki sipariş için olurunuz alınır.
Fiyat
Özetle, Eskişehir’de gittiğim çoğu yerden daha uygun. Verilen
hizmete göre ucuz.
Yeni tat ve lezzetler için buluşmak üzere...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder