15 Nisan 2015 Çarşamba

KÖR KAMİL’DE KELLE

Fiziksel Yapı

Yine Eskişehir , yine meyhane… Bu sefer Eskişehir ve meyhane denilince ilk akla gelen yer. Akademik Şikemperverler olarak gurubumuz her zamankinden daha kalabalık. Kör Kamil’i neden tercih ettiğimize gelince mevsiminde kelle yemek için. Klasik bir meyhane olan Kör Kamil’de meyhane adabına önem veren, müdavimleri genelde orta yaş ve üstü olan bir yer. Önceleri bayanların girmede tedirgin oldukları, günümüzde artık önemsenmemekte.

Meyhane tramvay çarşı durağına çok yakın. Ancak ara sokakta olduğu için kolaylıkla görülmüyor. Ancak kime sorsanız size söyler. Bu durum müdavimler için hiç sorun değil. Cuma gününün yoğun olacağını düşünerek önceden rezervasyon yapıp kelle istediğimizi bildirmemiz iyi oldu. Gittiğimizde hava soğuk olmasına karşın mekanın girişindeki balkon kısmı doluydu. Mekana 30-35 kişinin oturabileceği balkondan girilmekte, içeri girildiğinde soldan üst kat salona çıkılmakta, merdivenin altında tuvaletler, sağında mutfak var, Mutfakta yapılan her şeyi görebilecek şekilde açık. Mutfağın karşısında dörder kişilik masalar var. Masalarda örtüler ve baş tarafında rakı ve su şişelerini ve buz kovasını koymak için bir servant bulunmakta, bina eski bir bina olması nedeniyle ahşap tavan ve lambriler dikkat çekiyor. Duvarlarda fazla resim ve süsleme yok, sade sayılabilir. Renk olarak koyu kahverengi ve vernik boya ağırlıklı.

Yemekler ve Hizmet

Rezervasyona uygun yerimiz ayrılmıştı. Önceden gelen arkadaşlar içecek ve meze siparişlerini vermişler ve yavaştan muhabbete girmişlerdi. Kör Kamille ilgili internette ulaşılabilecek bilgilerde de sıklıkla vurgulandığı gibi pilaki, enginar, patlıcan salata, haydari masadaki yerini almıştı. Koyulaşan muhabbetle birlikte Arnavut Ciğeri ve sonrasında vazgeçilmez kelle geldi, Soğumaması için kellerin iki aşamada getirilmesini istedik. İlk sunumda kellerin eti ayıklanmış biçimde getirildi. Daha sonrası için kemikli getirilmesini istedik ve de öyle geldi. Doğrusu mezelere ve kelleye diyecek yoktu. Tüm grup aynı fikirdeydi.

Hizmet

1936’dan beri hizmet veren bir işletme olan Kör Kamil müdavimleri için yaşam boyu bir alışkanlık olmasının ardında yatan sırların neler olduğu bir araştırma konusu olabilir. Canlı müzik yok, masalarda örtü, çatal bıçak dışında lüks sayılabilecek bir ekipman, mefruşat, ambiyans vs. yok. Ancak yoğunluk nedeniyle olsa gerek hizmetteki kimi aksamalar dışında eleştirilecek bir durum yoktu.  Daha önce bir çok kez gittiğim için biliyorum.  Çoğu zaman daha siz istemeden, bazen farkına varmadan masadaki eksikler tamamlanır ve bir sonraki sipariş için olurunuz alınır.

Fiyat

Özetle, Eskişehir’de gittiğim çoğu yerden daha uygun. Verilen hizmete göre ucuz.


Yeni tat ve lezzetler için buluşmak üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder