19 Ocak 2015 Pazartesi

BOMANTİ İSMAİL

Sevgili blog okuyucuları merhaba,
“Akademik Şikemperverler” olarak ilk deneyimimizi Eskişehir’de bulunan Bomanti İsmail’de gerçekleştirdik. Buradaki temel amaç “Güzel Yemek Hoş Sohbet” adı altında hem gittiğimiz işletmeleri belirli kriterlere göre değerlendirmek hem de sizlere bu işletmeleri tanıtmak yer almaktadır. Burada ki blog yazarlarının bazılarının uzmanlık alanı yiyecek-içecek ve gastronomi iken, bazılarının ise işletme ve pazarlama alt yapısı ile uzun yıllardır farklı destinasyonlar gezmiş yeme-içme alanında derin tecrübelere sahip kişilerden oluşmaktadır. Aslında blog yazarları, siz değerli okuyuculara deneyimlerini paylaşırken bir yandan da kendi aralarında bilgi ve tecrübelerini paylaşacak farklı bir deneyim yaşamaktalar. Fazla uzatmadan konumuza gelelim.
“Bomanti İsmail” Eskişehir merkezinde, Anadolu Üniversite’si durağına çok yakın olan uzun yıllardır hizmet veren bay-bayan birlikte rahatça gidebileceği bir meyhane. Yediklerimize gelecek olursak peynir, kavun, domates, salata, yoğurtlu semizotu, şakşuka, patlıcan salatası, kavurma, ciğer, hamsi, meyve, tatlı olarak helva; içecek olarak ta rakı olduğunu söylebilirim.
Lezzet
Genel olarak yiyeceklerin kalitesinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak özelleştirecek olursak; peynir, sebze ve meyvelerinin kış ayında olmamıza rağmen oldukça iyi olduğu söylenebilir. Mezelerde tat, görüntü olarak iyiydi. Kavurma ve hamsi bana biraz ağır geldi. Muhtemelen kullanılan yağı ile ilgili. Ciğerin tadı iyiydi ancak bazılarında zarlarının alınmadığı görülmekteydi. Özellikle, kavurma, hamsi ve ciğerin kullanılan yağ değiştirilirse lezzetlerinin çok daha iyi olacağını söyleyebilirim. Tatlı olarak helva yedik. Oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim. Mutlaka yemenizi tavsiye ederim. Yemek sonunda gelen çayın demi, görüntüsü ve tadı da yerindeydi.
Fiziki Yapısı
Bomanti’yi ocak ayında ziyaret ettik. Dışarısı oldukça soğuktu. Bununla birlikte meyhanenin içi ne çok sıcak ne de çok soğuktu. Bu durum benim açımdan oldukça iyiydi. Isı, müşteriler açısından oldukça önem arz etmekte, sıcak-soğuk dengesinin iyi tutturulduğunu söyleyebilirim. Bununla birlikte yılbaşından kalma süslerin hala çıkarılmaması da meyhane havasından biraz uzaklaştırmıştı. Umarım en kısa zamanda çıkarırlar. Koku olarak işletmede beni rahatsız eden bir koku algılamadım. Işık düzeyi ise, bir meyhane için yerindeydi. Ne çok loş ne de çok aydınlıktı. Genel olarak işletmede sarı ışık kullanılmakta. Ancak ses kısmına geldiğimizde aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Cuma akşamı gittiğimizde canlı müzik (fasıl) olduğunu öğrendik. İşletmede çalan müziğin olması gerekenden fazla olduğunu, yanımızda oturan kişinin konuşmasını anlamakta zorluk çektiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca Bomanti’ye bitişik olan kafeden de çok yüksek müzik sesi gelmekteydi. Bu durum beni ve diğer arkadaşları rahatsız etti. Umarım en kısa zamanda buna çözüm bulurlar.  
Bomanti’nin duvarlarında anlamlı sözler dikkat çekmekteydi. İşletmeye güzel bir hava kattığını söyleyebilirim. Masalarının düzenlenmesi yerindeydi. Müşterinin hareket alanını kısıtlamayacak seviyede, aynı zamanda servisi de aksatmayacak seviyedeydi. Kullanılan malzeme bir meyhane için normal sayılabilir. Masa örtüleri ve diğer araç ve gereçlerde temizdi.
Mutfak
  Mutfağın konumu iyi yerdeydi. Meze ve et dolaplarının yeri iyi düşünülmüş, müşteriler rahatlıkla mezeleri seçebiliyorlar.
Tuvalet
Tuvaletlerin yeri iyiydi. Müşterileri rahatsız etmeyecek mesafedeydi. Temizliği ise, normaldi.
Personel Kalitesi
Servisin genel olarak yavaş olduğunu söyleyebilirim. İstediğimiz siparişlerin geç hazırlandığını ve bazılarının unutulduğunu (ekmek) görüldü. Çoğu şeyi birkaç kez söylemek zorunda kaldık. Garsonların masaları takip etmekte zorlandığı açıkça anlaşılmaktaydı. Belki, iyi bir eğitimle bu sorun aşılabilir.
Fiyat
Fiyatların normal olduğunu söyleyebilirim. Bence fiyat-kalite dengesi normaldi.
Sonuç olarak, başarılı bir işletme olduğunu ve rahatlıkla gidilebileceğini söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder