15 Ocak 2015 Perşembe

Bomanti İsmail

Lezzet severler merhaba!
Bu blogda periyodik olarak yeri geldiğinde bir lokanta, yeri geldiğinde bir simitçi, yeri geldiğinde ise bir dondurmacı veya çorbacıyı okuyacaksınız.
Tamamıyla iyi ve kötü yönleriyle. Yani tabi ki işletmecileri incitmeden, kırmadan, kimseleri üzmeden. Amaç: hem tüketicilere fikir vermek, hem de bir taraftan bu işletmeleri birazcık da olsa yönlendirmek.
Dost misali… Eğrisiyle doğrusuyla…

Her neyse, bu öz girizgâh sonrası hemen konumuza gelelim.
Akademik Şikemperverler” olarak ilk ziyafetimizi Bomanti İsmail’de gerçekleştirdik. Burası şehrin merkezinde, çoğu yere yürüme mesafesinde istikrarlı ve karakteri olan bir meyhane.
Ne tesadüf ki çok sevdiğimiz dostlarımız da bizler gitmeden önce oradalarmış. Akademiklerle randevulaştığımız saat gelene kadar onlarla biraz yiyip içip sohbet ettikten sonra bizlere ayrılan masaya kurulduk ve hızla yemeye koyulduk…
Neler mi yedik? Hemen sıralayım: peynir, kavun, domates, salatalık, güveçte kavurma, ciğer, hamsi kuşu, helva, meyve, çay ve tabiki rakı (Yeni Rakı).
Şimdi değerlendirme kıstaslarımıza göre kısaca görüşlerimi beyan edeyim.

Lezzet
Peynir lezzetliydi, kavun bu tarih için oldukça iyiydi. Patlıcan salatası, yoğurtlu semizotu ve şakşukanın lezzetleri de beklendik düzeydeydi. Kavurma güzel pişmişti, kullanılan yağ tereyağı olsaydı daha hoş olurdu. Ciğerde yer yer zar varlığı lezzeti perdelemişti. Zarlarını almayı ihmal etmemelilerdi… Hamsi çok güzeldi, tık tık götürdük. Helva da aynı şekilde lezzet açısından oldukça iyiydi ki tamamıyla tüketildi. Meyve çeşitliliği, özellikle ufak kâsede nar taneleri yemeğin sonu için iyi oldu. Ayrıca renkli bir meyve tabağı için de akıllıcaydı. Yemeğin sonunda içtiğimiz çay da taze demlenmiş, güzel kokulu ve istendik renkteydi.

Tesisin Çevresi ve Genel Özellikleri
Bomanti’ye girerken çok büyük bir mangalda büyük bir ateş görüyorsunuz. Arada sırada sigara içenler buraya çıkıp, Eskişehir’in dondurucu soğuğundan etkilenmeden keyiflerini sürdürebiliyorlar. Ancak camlarda yazılı olan partimsi yazılar bir meyhaneye bence yakışmıyor. Hoş yakında sileceklerdir ama ne biliyim insan meyhaneleri daha klasik mekânlar olarak umuyor her zaman…
İlk kapıdan girdiğinizde güzel bir vestiyer görüyorsunuz ancak o masaların orada durması pek de estetik değil.
İçeriye girdiğinizde duvar ve cam kenarlarında, ayrıca ortalarda da hareketleri ve servis akışını engellemeyecek masaları görüyorsunuz. Duvarlarda ise anlamlı sözler ve Atatürk portreleri.
Giriş kapısının karşısında kolana bitişik bir de bar bulunmakta. Ayrıca sol tarafta da yarı açık mutfak…
Kullanılan servis malzemeleri normal her meyhanede karşılaşacağınız özellikte. Masa örtüleri temiz ve ütülü.
Bez peçete bize sunulmadı, kâğıt peçetede de bitince personelden rica etmemiz gerekti.
Cuma akşamı gittiğimiz için mekânda canlı müzik vardı. Ancak o kadar yüksekti ki ses masada beş kişi olmamıza rağmen çoğu zaman bağırmamız hatta bazen de susup dışarıya çıkmamız gerekti. Ayrıca müzisyenlerin sıklıkla masaları dolaşması da bazen rahatsız edici olabiliyor, dengelemek lazım!
Bir de bizler duvar kenarında bir masada oturduğumuzdan sağdan sağdan fasıl, soldan soldan da disko disko havaları dinleyebildik… Heralde bunu yan tarafta yeni açılan mekân “W” ile Bomanti ortaklaşa planlamamışlardır. Biran önce gürültüyü önleyici ve ses karmaşasını çözücü bir izolasyon yapılmalı. Ayrıca ses düzeyleri de iki taraf için de mantıklı seviyelere indirilmeli. Bu binanın üst katlarında yaşayanların nasıl dinlenmeye çalıştıklarını gözümde canlandırabiliyorum…
Aydınlatma iyi idi, ancak ortamın daha sıcak olması beklenirdi. Hoş bugün Eskişehir için oldukça soğuk bir gece idi, bu koca alanı ısıtmak kolay olmasa gerek…

Mutfak
Giriş kapısının solunda hemen görebileceğiniz mutfak ergonomik ve iş akışına göre planlanmış gibi. Ayrıca meze, et vitrin dolaplarının da mutfağa entegre koyulması akıllıca. Yeni tadilattan çıktıkları için şansımıza çeşitleri bugün azmış, sağlık olsun…

Tuvaletler
Tuvaletlerin temizliği orta halliydi. Havalandırması da normaldi. İçeride hoparlör yoktu ama mekândaki ses düzeyi oldukça yüksek olduğu için içeriden de duyuluyordu.

Personel
Personel servis konusunda pek deneyimli değildi. Masamızın genel servisi oldukça yavaştı ve çoğu şeyi el kol kaldırarak bizlerin söylemesi ve rica etmesi gerekti (tabak değişimi, peçete, su, ekmek, yeni siparişler, vs).
Her zaman, her yerde, her aşamada eğitim şart…

Fiyat
Eskişehir piyasasına göre, yediklerimizin niteliği ile fiyat ilişkisi bence normaldi.



Yani sözün özü, gidilebilir; yenilebilir ve içilebilir bir işletme. Afiyetler ola!...



İletişim Bilgileri:
Adres: Yeni Bağlar Mah. Uludağ Sok. No:3/A Anadolu Ün. Tramvay Durağı Arası
Cep 1: 0 532 517 01 33
Cep 2: 0 532 643 64 84
E-posta: bilgi@bomantiismail.com

E-posta: bomantiismail@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder