Lezzet
severler merhaba!
Bu
blogda periyodik olarak yeri geldiğinde bir lokanta, yeri geldiğinde bir
simitçi, yeri geldiğinde ise bir dondurmacı veya çorbacıyı okuyacaksınız.
Tamamıyla
iyi ve kötü yönleriyle. Yani tabi ki işletmecileri incitmeden, kırmadan, kimseleri
üzmeden. Amaç: hem tüketicilere fikir vermek, hem de bir taraftan bu
işletmeleri birazcık da olsa yönlendirmek.
Dost
misali… Eğrisiyle doğrusuyla…
Her
neyse, bu öz girizgâh sonrası hemen konumuza gelelim.
“Akademik Şikemperverler” olarak ilk ziyafetimizi Bomanti İsmail’de gerçekleştirdik.
Burası şehrin merkezinde, çoğu yere yürüme mesafesinde istikrarlı ve karakteri
olan bir meyhane.
Ne
tesadüf ki çok sevdiğimiz dostlarımız da bizler gitmeden önce oradalarmış. Akademiklerle
randevulaştığımız saat gelene kadar onlarla biraz yiyip içip sohbet ettikten
sonra bizlere ayrılan masaya kurulduk ve hızla yemeye koyulduk…
Neler
mi yedik? Hemen sıralayım: peynir, kavun, domates, salatalık, güveçte kavurma,
ciğer, hamsi kuşu, helva, meyve, çay ve tabiki rakı (Yeni Rakı).
Şimdi
değerlendirme kıstaslarımıza göre kısaca görüşlerimi beyan edeyim.
Lezzet
Peynir
lezzetliydi, kavun bu tarih için oldukça iyiydi. Patlıcan salatası, yoğurtlu
semizotu ve şakşukanın lezzetleri de beklendik düzeydeydi. Kavurma güzel
pişmişti, kullanılan yağ tereyağı olsaydı daha hoş olurdu. Ciğerde yer yer zar
varlığı lezzeti perdelemişti. Zarlarını almayı ihmal etmemelilerdi… Hamsi çok
güzeldi, tık tık götürdük. Helva da aynı şekilde lezzet açısından oldukça
iyiydi ki tamamıyla tüketildi. Meyve çeşitliliği, özellikle ufak kâsede nar
taneleri yemeğin sonu için iyi oldu. Ayrıca renkli bir meyve tabağı için de
akıllıcaydı. Yemeğin sonunda içtiğimiz çay da taze demlenmiş, güzel kokulu ve
istendik renkteydi.
Tesisin Çevresi ve Genel Özellikleri
Bomanti’ye
girerken çok büyük bir mangalda büyük bir ateş görüyorsunuz. Arada sırada
sigara içenler buraya çıkıp, Eskişehir’in dondurucu soğuğundan etkilenmeden
keyiflerini sürdürebiliyorlar. Ancak camlarda yazılı olan partimsi yazılar bir
meyhaneye bence yakışmıyor. Hoş yakında sileceklerdir ama ne biliyim insan
meyhaneleri daha klasik mekânlar olarak umuyor her zaman…
İlk
kapıdan girdiğinizde güzel bir vestiyer görüyorsunuz ancak o masaların orada
durması pek de estetik değil.
İçeriye
girdiğinizde duvar ve cam kenarlarında, ayrıca ortalarda da hareketleri ve
servis akışını engellemeyecek masaları görüyorsunuz. Duvarlarda ise anlamlı
sözler ve Atatürk portreleri.
Giriş
kapısının karşısında kolana bitişik bir de bar bulunmakta. Ayrıca sol tarafta da
yarı açık mutfak…
Kullanılan
servis malzemeleri normal her meyhanede karşılaşacağınız özellikte. Masa
örtüleri temiz ve ütülü.
Bez
peçete bize sunulmadı, kâğıt peçetede de bitince personelden rica etmemiz
gerekti.
Cuma
akşamı gittiğimiz için mekânda canlı müzik vardı. Ancak o kadar yüksekti ki ses
masada beş kişi olmamıza rağmen çoğu zaman bağırmamız hatta bazen de susup
dışarıya çıkmamız gerekti. Ayrıca müzisyenlerin sıklıkla masaları dolaşması da
bazen rahatsız edici olabiliyor, dengelemek lazım!
Bir
de bizler duvar kenarında bir masada oturduğumuzdan sağdan sağdan fasıl, soldan
soldan da disko disko havaları dinleyebildik… Heralde bunu yan tarafta yeni
açılan mekân “W” ile Bomanti ortaklaşa planlamamışlardır. Biran önce gürültüyü
önleyici ve ses karmaşasını çözücü bir izolasyon yapılmalı. Ayrıca ses
düzeyleri de iki taraf için de mantıklı seviyelere indirilmeli. Bu binanın üst
katlarında yaşayanların nasıl dinlenmeye çalıştıklarını gözümde
canlandırabiliyorum…
Aydınlatma
iyi idi, ancak ortamın daha sıcak olması beklenirdi. Hoş bugün Eskişehir için oldukça
soğuk bir gece idi, bu koca alanı ısıtmak kolay olmasa gerek…
Mutfak
Giriş
kapısının solunda hemen görebileceğiniz mutfak ergonomik ve iş akışına göre
planlanmış gibi. Ayrıca meze, et vitrin dolaplarının da mutfağa entegre
koyulması akıllıca. Yeni tadilattan çıktıkları için şansımıza çeşitleri bugün
azmış, sağlık olsun…
Tuvaletler
Tuvaletlerin
temizliği orta halliydi. Havalandırması da normaldi. İçeride hoparlör yoktu ama
mekândaki ses düzeyi oldukça yüksek olduğu için içeriden de duyuluyordu.
Personel
Personel
servis konusunda pek deneyimli değildi. Masamızın genel servisi oldukça yavaştı
ve çoğu şeyi el kol kaldırarak bizlerin söylemesi ve rica etmesi gerekti (tabak
değişimi, peçete, su, ekmek, yeni siparişler, vs).
Her
zaman, her yerde, her aşamada eğitim şart…
Fiyat
Eskişehir
piyasasına göre, yediklerimizin niteliği ile fiyat ilişkisi bence normaldi.
Yani
sözün özü, gidilebilir; yenilebilir ve içilebilir bir işletme. Afiyetler
ola!...
İletişim Bilgileri:
Adres: Yeni Bağlar Mah. Uludağ Sok.
No:3/A Anadolu Ün. Tramvay
Durağı Arası
Cep 1: 0 532 517 01 33
Cep 2: 0 532 643 64 84
E-posta: bilgi@bomantiismail.com
E-posta: bomantiismail@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder