15 Mart 2016 Salı

Trakya Restoran

Şikemperverlerin son buluşmasını Eskişehir’in eski işletmelerinden biri olan Trakya restoranda gerçekleştirdik. Aslında hepimizin bildiği ve daha önce ziyaret ettiği bu mekânı bir de şikemperver gözüyle görmek istedik. Açıldığı ve faaliyetine hala devam eden ilk restorana değil turistik işletme olan Tepebaşı Belediyesi’nin yanındaki yeni (ki bunu sadece diğerinden daha yeni olduğu için söylüyorum) yerine gittik. Ekibimiz yavaş yavaş toplanırken işletme yetkilisi Emin Bey bizi hoş sohbetiyle karşıladı. İlk gidenlerden olduğum için Emin Bey’in sohbetinin daha fazla tadını çıkaranlardan oldum.  Neler mi konuştuk? Bir restoranın nasıl olması gerektiği, Eskişehir’de özellikle yeni açılan işletmelerin yaptığı hataları, işletmelerin rekabeti ne kadar yanlış algıladığı, işletme kalitesinin düşürülmesi ve daha neler neler. Sanıyorum bu kadar uzun soluklu bir işletmenin ilkeli olmadan ayakta kalması da mümkün değildir.

Gelelim mekâna. Öncelikle ulaşımının son derece kolay olması benim için restoran tercihinde önemli. İster araçla ister yayan kolayca gidilebilecek bir yer olmasının yanında arabası olanların park sorunu yaşamaması da bir avantaj. Restoranın bina girişi devlet dairesine giriyorsunuz izlenimi yaratsa da Trakya’nın tam önüne geldiğinizde atmosfer bir anda değişiyor. İçerisi ise yüksek tavanı ve koyu renk dekorasyonuyla ağırlığını belli ediyor. Masa ve sandalyeler rahat olmakla birlikte özellikle sandalyeleri ağırlığından dolayı çekmek benim için sıkıntı oldu. Rahatlığına ise diyecek bir şey yok.  Hafta sonu olduğu için güzel de canlı müzik vardı ancak bizim sohbet amacımızı biraz sekteye uğrattığı için gecenin son bölümünde balkondaki daha az sesli bölüme geçtik.

Yemeklere gelirsek öncelikle not almada biz sınıfta kaldık sanırım. Meze olarak Ezine peyniri, kaya koruğu, deniz börülcesi, keçi peynirli biber ve yoğurtlu patlıcanı tattık. Seçimi yapan ben olduğum için de olabilir ama ben hepsinden memnun kaldım. Özellikle kaya koruğu Eskişehir’de her yerde bulunmaz. Yediğimiz karışık ızgara etler de son derece lezzetliydi ve sanıyorum etobur masayı şenlendirdi. Bu da olmasın dediğimiz kalamar tava büyük bir heyecan yaratmasa da idare ederdi.

İşletmede hizmet son derece sakin ve uyumluydu. Hiçbir siparişimizi gereğinden fazla beklemedik. Servis görevlileri deneyimli ve saygılıydı. En sevdiğim kısmı ise sipariş vereceğimizde görünür, biz sohbet ederken ise görünmez olmalarıydı. Fiyat Eskişehir standartlarının üzerinde olmakla birlikte hizmetin de standartlardan yüksek olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Velhasılıkelam; güzel mekân, güzel hizmet, güzel yemek, hoş sohbetle akademik şikemperverler yine lezzetli bir buluşma yaşadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder