Şikemperverlerin son buluşmasını Eskişehir’in eski
işletmelerinden biri olan Trakya restoranda gerçekleştirdik. Aslında hepimizin
bildiği ve daha önce ziyaret ettiği bu mekânı bir de şikemperver gözüyle görmek
istedik. Açıldığı ve faaliyetine hala devam eden ilk restorana değil turistik
işletme olan Tepebaşı Belediyesi’nin yanındaki yeni (ki bunu sadece diğerinden
daha yeni olduğu için söylüyorum) yerine gittik. Ekibimiz yavaş yavaş
toplanırken işletme yetkilisi Emin Bey bizi hoş sohbetiyle karşıladı. İlk
gidenlerden olduğum için Emin Bey’in sohbetinin daha fazla tadını çıkaranlardan
oldum. Neler mi konuştuk? Bir restoranın
nasıl olması gerektiği, Eskişehir’de özellikle yeni açılan işletmelerin yaptığı
hataları, işletmelerin rekabeti ne kadar yanlış algıladığı, işletme kalitesinin
düşürülmesi ve daha neler neler. Sanıyorum bu kadar uzun soluklu bir işletmenin
ilkeli olmadan ayakta kalması da mümkün değildir.
Gelelim mekâna. Öncelikle ulaşımının son derece kolay olması
benim için restoran tercihinde önemli. İster araçla ister yayan kolayca
gidilebilecek bir yer olmasının yanında arabası olanların park sorunu
yaşamaması da bir avantaj. Restoranın bina girişi devlet dairesine giriyorsunuz
izlenimi yaratsa da Trakya’nın tam önüne geldiğinizde atmosfer bir anda
değişiyor. İçerisi ise yüksek tavanı ve koyu renk dekorasyonuyla ağırlığını
belli ediyor. Masa ve sandalyeler rahat olmakla birlikte özellikle sandalyeleri
ağırlığından dolayı çekmek benim için sıkıntı oldu. Rahatlığına ise diyecek bir
şey yok. Hafta sonu olduğu için güzel de
canlı müzik vardı ancak bizim sohbet amacımızı biraz sekteye uğrattığı için
gecenin son bölümünde balkondaki daha az sesli bölüme geçtik.
Yemeklere gelirsek öncelikle not almada biz sınıfta kaldık
sanırım. Meze olarak Ezine peyniri, kaya koruğu, deniz börülcesi, keçi peynirli
biber ve yoğurtlu patlıcanı tattık. Seçimi yapan ben olduğum için de olabilir
ama ben hepsinden memnun kaldım. Özellikle kaya koruğu Eskişehir’de her yerde
bulunmaz. Yediğimiz karışık ızgara etler de son derece lezzetliydi ve sanıyorum
etobur masayı şenlendirdi. Bu da olmasın dediğimiz kalamar tava büyük bir
heyecan yaratmasa da idare ederdi.
İşletmede hizmet son derece sakin ve uyumluydu. Hiçbir siparişimizi
gereğinden fazla beklemedik. Servis görevlileri deneyimli ve saygılıydı. En
sevdiğim kısmı ise sipariş vereceğimizde görünür, biz sohbet ederken ise görünmez
olmalarıydı. Fiyat Eskişehir standartlarının üzerinde olmakla birlikte hizmetin
de standartlardan yüksek olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.
Velhasılıkelam; güzel mekân, güzel hizmet, güzel yemek, hoş
sohbetle akademik şikemperverler yine lezzetli bir buluşma yaşadık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder